Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

Werknemer vergooit 19 miljard met ICT onkunde

with one comment

Werknemer vergooit 19 miljard met ICT onkunde kopte nu.nl vandaag. Conclusie van het onderzoek door de Universiteit Twente is dat de productiviteit van werknemers daalt met 8% door ICT onkunde.

Het gebrek aan vaardigheden is verantwoordelijk voor ongeveer 4 procent verlies van de werktijd met een computer.

Dit merken wij ook vaak bij de implementatie van digitale toetssoftware. Wij zijn gewend een adviestraject uit te voeren alvorens we starten met digitale toetsing. Aan de software ligt het niet, je kunt meteen starten, wanneer je dat wilt. Vaak leven in organisaties verwachtingen en wensen rondom het gebruik van digitale toetssoftware. In een vooronderzoek proberen we de verwachtingen zo goed mogelijk te managen en de wensen in kaart te brengen. Daarnaast geven we aan wat mogelijke hindernissen of struikelblokken kunnen zijn bij de invoering van de digitale toetssoftware. Met regelmaat geven we opdrachtgevers aan dat onze indruk is dat het personeel niet ICT vaardig genoeg is. Dat blijkt een zeer gevoelig onderwerp. Opdrachtgevers gaan maar al te vaak uit van het feit dat werknemers ICT vaardig zijn. Omdat de ICT hulpmiddelen geboden worden kunnen mensen ze ook gebruiken is de redenering. Dat is dus niet zo, bewijst dit onderzoek. Zelfs in het onderwijs hebben wij nu al een aantal keer ondersteuning geboden bij het aanleren van ICT vaardigheden. Dat gaat van een cursus Excel tot het aanleren van het gebruik van sneltoetsen, handigheidjes om snel een tekst te kunnen invoeren. Naar aanleiding van onze adviezen wordt vaak een buddy aangesteld om m.n. te ondersteunen bij de ICT vraagstukken, als verlengde van de helpdesk, conform de resultaten van dit onderzoek.

Onze expertise ligt op het gebied van toetsen, wij willen graag de ICT vaardigheden toetsen van werknemers. Werkgevers en opdrachtgevers van dit onderzoek: wij ondersteunen graag bij de toetsing van ICT vaardigheden.

Advertenties

Written by Manon Bonefaas

8 maart 2012 bij 09:25

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } onlinetoetsing.wordpress.com – Today, 12:01 […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: