Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

Examenbureau: streng maar rechtvaardig!

with 2 comments

Soms is het moeilijk voor een examenbureau om de balans te vinden tussen de kandidaten en de examencommissie. Het examenbureau is de klantenservice van de kandidaat. Een examenkandidaat verwacht van een (onafhankelijk) examenbureau integriteit. Anderzijds wil het examenbureau haar examencommissies beschermen. Zij zijn immers professionals en doen hun werk zo goed mogelijk, hun deskundigheid straalt af op het examenbureau.

Vorige week sprak ik met iemand van een examenbureau en ze vertelde me de volgende anekdote. Een examenkandidaat meldde zich met de reactie dat hij niet begreep waarom hij gezakt was. Nadat de medewerkster van het examenbureau het examen bekeken had kon ze met de kandidaat meevoelen. Ze vertelde hem dat niet, maar legde de zaak wel voor aan de betreffende examencommissie. Ook de examencommissie moest de kandidaat gelijk geven de corrector had wel heel streng geoordeeld. Wat te doen?

Gekozen is om de kandidaat gelijk te geven en de beoordeling aan te passen. Volkomen terecht natuurlijk dat de beoordeling aangepast wordt. Gezien de hoeveelheid extra werk die dit voor een examenbureau meebrengt is het echter niet wenselijk dat iedere kandidaat protest aan gaat tekenen. Toch heeft het in dit geval goed gewerkt: juist omdat het examenbureau liet zien voor rede vatbaar te zijn en serieus naar het werk van de kandidaat te kijken. Voor het examenbureau leverde het op dat examenkandidaten nu op de deskundigheid van het examenbureau vertrouwen. Het examenbureau staat bekend als streng, maar rechtvaardig!

Advertenties

Written by Manon Bonefaas

21 december 2011 bij 15:03

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } onlinetoetsing.wordpress.com – Today, 2:19 […]

  2. good idea im gonna try it

    state abbreviations

    2 januari 2012 at 19:47


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: