Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

Van papieren naar digitale boekhoudexamens

with 3 comments

Zowel in Examens (het lijfblad van de NVE) als op de Online Educa in Berlijn staan de digitale examens voor accountants in de belangstelling. In het novembernummer van Examens heb ik samen met mijn collega Piet Philipsen een artikel geschreven: “Van papieren naar digitale boekhoudexamens“. Door een goede ketensamenwerking met verschillende partners is het mogelijk geworden digitaal boekhouden te toetsen. We werken niet met screenshots van een programma maar maken een regelrechte koppeling met Accountview, het online boekhoudprogramma. Eerder dit jaar schreef ik ook al een blog over deze techniek.

Tijdens het congres van de NVE op 19 november jl hield Mark Vugs een presentatie over dit onderwerp. Van de presentatie is een Prezi gemaakt: Prezi Accountview. In deze prezi draaien steeds twee filmpjes die laten zien hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Het eerste filmpje laat zien hoe een kandidaat vanuit TeleToets in Accountview komt en zijn werk opslaat. Het tweede filmpje laat zien hoe de corrector of beoordelaar het werk van de kandidaat in TeleToets ziet. Vanzelfsprekend kan de beoordelaar niets meer veranderen aan het werk van de kandidaat. Het correctiemodel wordt ook in TeleToets meegegeven zodat iedere corrector met hetzelfde correctiemodel werkt.

Meer weten over deze toepassing?

  • In het blad Examens (04 jaargang 8 ) is een uitgebreid artikel te vinden.
  • Weblog van februari 2011
  • Bellen met Piet Philipsen: 06-46165401
Advertenties

Written by Manon Bonefaas

2 december 2011 bij 10:33

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Die integratie met Accountview ziet er netjes uit zeg! Mooi werk. Best wel een beetje jaloers op…

    Sander Schenk

    2 december 2011 at 21:13

  2. […] Van papieren naar digitale boekhoudexamens « Online toetsing Zowel in Examens (het lijfbla d van de NVE) als op de Online Educa in Berlijn staan de digitale examens voor accountants in de belangstelling. In het novembernummer van Examens heb ik samen met mijn collega Piet … Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]

  3. […] In dit blog is al meerdere malen het tegendeel bewezen. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk het boekhoudexamen waarbij je als kandidaat opdrachten in AccountView moet maken. Daarnaast biedt bijvoorbeeld […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: