Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

NVE congres Competentiegericht toetsen en beoordelen

with 3 comments

Gisteren, 17 november 2011 was het zover: het tweejaarlijks congres van de NVE: competentiegericht toetsen en beoordelen…. hobby of noodzaak? Om half negen stond de organisatie klaar om vroege bezoekers te ontvangen. Op de foto hiernaast zie je een deel van de 200 goodiebags die gisteren uitgereikt zijn.

Martin Mulder begon met een inspirerend verhaal over het competentieconcept in onderwijsland, waarbij hij benadrukte dat een competentiebeoordeling een steekproef is. Rini Romme was helaas ziek maar werd vakkundig vervangen door Alie Kamphuis, van Cinop. Zij lichtte het project examenprofiel voor het MBO toe. M.n. bij de geschiedenis en achtergronden van examinering in het MBO ging een golf van herkenning door de zaal. Denk hierbij aan kwalificatiestructuur en Wet Educatie Beroepsonderwijs van 1996. De bedoeling is dat na de competentiegerichte kwalificatiestructuur nu,  in 2011 een beroepsgerichte kwalificatiestructuur ontstaat.Met behulp van het project Examenprofiel moet meer eenduidigheid ontstaan in de examinering in het MBO.

Pech: ook Willem van Rhenen bleek ziek, hij werd vervangen door Cathelijne Joling. In haar verhaal legde ze uit hoe belangrijk het is dat mensen bevlogen zijn bij het uitoefenen van hun werk. Aan de hand van verschillende modellen en het gedachtegoed van prof. Wilmar Schaufeli werd e.e.a. inzichtelijk gemaakt.

Tijdens de lunch was de Algemene Ledenvergadering van de NVE georganiseerd.

Na de lunch volgden de middagsessies met verschillende presentaties en workshops. Omdat ik niet in staat was om alle presentaties tegelijk te volgen, er was namelijk een overvloed aan keuze in het middagprogramma, verwijs ik naar de presentaties op de NVE website. Opvallend was dat ik veel tevreden congresgangers zag, niet alle sessies werden even goed bezocht maar ik vermoed dat er voor elk wat wils was. Voor de NVE geldt dat de helft van de leden uit het bedrijfsleven komt en de andere helft komt uit het onderwijs. Het is goed wanneer deze werelden elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Dat kan bij de NVE op verschillende manieren, dit congres is daar maar één voorbeeld van. Door de invulling met veel verschillende presentaties en workshops kon iedere bezoeker wel iets vinden waarvoor hij of zij interesse had.

Voor mij was het een leuke en leerzame dag. Voor de toekomst hoop ik op nog meer gelegenheden waarbij onderwijs en bedrijfsleven elkaar vinden op het gebied van examinering, de NVE wil graag facilitator zijn.

Advertenties

Written by Manon Bonefaas

18 november 2011 bij 14:35

Geplaatst in NVE, onderwijs, online examinering

Tagged with ,

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] NVE congres Competentiegericht toetsen en beoordelen « Online … NVE congres Competentiegericht toetsen en beoordelen. laat een bericht achter ». Gisteren, 17 november 2011 was het zover: het tweejaarlijks congres van de NVE: competentiegericht toetsen en beoordelen…. Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]

  2. […] NVE congres Competentiegericht toetsen en … – Online toetsing NVE congres Competentiegericht toetsen en beoordelen. laat een bericht achter ». Gisteren, 17 november 2011 was het zover: het tweejaarlijks congres van de NVE: competentiegericht toetsen en beoordelen…. Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]

  3. […] NVE congres Competentiegericht toetsen en beoordelen « Online … M.n. bij de geschiedenis en achtergronden van examinering in het MBO ging een golf van herkenning door de zaal. Denk hierbij aan kwalificatiestructuur en Wet Educatie Beroepsonderwijs van 1996. De bedoeling is dat na … Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: