Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

TestVision online

with 4 comments

Gisteren waren mijn collega Pim van Mun en ik bij de lancering van TestVison online. De aankomst in het kasteel in Wilp is vanzelfsprekend geweldig en de ontvangst allerhartelijkst door Marianne Windau-Cuijpers, directeur/eigenaar van Teelen. Na een herfstwandeling over het terrein kwamen de gasten op de locatie waar de onthulling van TestVision Online plaats vond. In een middagvullend programma werd naar de climax toegewerkt, de presentatie van het SaaS model van Teelen.

TestVision online lijkt een goed toetsprogramma te bieden, gebaseerd op het langer bekende TestVision. Afname is mogelijk via verschillende verschillende browsers en tablets. Vooralsnog kent het programma alleen de multiple choice en multiple select vraag, medio volgend jaar zal het aantal vraagtypen uitgebreid worden. Snelheid in de afname garandeert Teelen door steeds een vraag tegelijk naar de kandidaat te sturen. Wanneer de server uitvalt is daarmee alleen het laatste antwoord van de kandidaat verdwenen. Voor de gesloten vraagtypen zoals die nu aangeboden worden lijkt dat geen probleem. Voor open vragen waarbij een kandidaat een essay moet schrijven is dat een ander verhaal. Teelen heeft nog de tijd om zich verder te bezinnen op deze technologie, de open vraag is immers nog niet online beschikbaar.

Mooi is de weergave van de statistische gegevens per vraag, in een oogopslag is zo alle informatie over de vraag duidelijk te zien. Nadeel is dat je de vragen zelf een identificatienaam mee moet geven. Je moet dus ook zelf na gaan denken over versiebeheer van vragen en dergelijke. De opbouw in de itembank met mappen oogt ouderwets maar lijkt wel functioneel. Duidelijk is ook de e-learning achtergrond van Teelen, TestVision is voorbereid op formatieve toetsing en een koppeling met de  leerstof wordt zichtbaar geboden. In de vraagopmaak zit een eenvoudige editor. Aan de vragen kunnen kenmerken meegegeven worden zoals moeilijkheidsgraad en een taxonomiecode (Bloom: kennis, begrip, toepassing).

Kortom een leuke leerzame middag waarbij we Teelen succes wensen met het nieuwe product. Pim en ik zijn vooral nieuwsgierig naar de toekomst van TestVision online, er moet nog veel ontwikkeld worden.

Advertenties

Written by Manon Bonefaas

11 november 2011 bij 09:52

Geplaatst in online toetsing, TestVision

Tagged with

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ik had het allemaal graag met eigen ogen gezien. Had me ook opgegeven, maar moest helaas wegens familieomstandigheden afzeggen. Maar ja, gelukkig heb ik de samenvatting nog in de vorm van deze blogpost.

    Sander Schenk

    11 november 2011 at 10:50

  2. […] TestVision online « Online toetsing Duidelijk is ook de e-learning achtergrond van Teelen, TestVision is voorbereid op formatieve toetsing en een koppeling met de leerstof wordt zichtbaar geboden. In de vraagopmaak zit een eenvoudige editor. Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]

  3. […] TestVision online Gisteren waren mijn collega Pim van Mun en ik bij de lancering van TestVison online. Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]

  4. […] TestVision online « Online toetsing Duidelijk is ook de e-learning achtergrond van Teelen, TestVision is voorbereid op formatieve toetsing en een koppeling met de leerstof wordt zichtbaar geboden. In de vraagopmaak zit een eenvoudige editor. Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: