Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

Evaluatie kwaliteit van online toetsen op 2College Durendael

with 3 comments

smileysAfgelopen donderdag hebben docenten de kwaliteit van de online toetsen bij 2College Durendael geëvalueerd.

Na een korte inleiding over de verschillende perspectieven op kwaliteit van toetsen, kregen de docenten een overzicht van de psychometrische kwaliteit van de toetsen die in het afgelopen schooljaar zijn afgenomen.

Het overzicht – uitgedrukt in smileys – viel de docenten nogal tegen; ook al hadden ze de meeste vragen niet zelf gemaakt. Er is duidelijk nog werk aan de winkel.

Vervolgens bespraken de docenten in multidisciplinaire groepen een aantal van de meest extreem scorende vragen. Bijvoorbeeld vragen met een erg hoge of lage P-waarde of met een negatieve Rit-waarde.

Er werd gezocht naar oorzaken van en mogelijke herstelacties voor de extreme scores. Daarbij bleek dat docenten zonder specifieke toetskundige scholing tot goede verbetersuggesties komen. De multidisciplinaire samenstelling van de groepen droeg daar sterk aan bij.

Als voorbeeld een vraag over “de aard van de mode in de crisisjaren”. Deze vraag had een negatieve Rit-waarde. De methode blijkt met “de crisisjaren” de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw te bedoelen, terwijl leerlingen die nadenken waarschijnlijk de afgelopen paar jaar als meest nabije crisisjaren zien.

Een vergelijkbare vraag over de “roaring twenties” scoort vanuit psychometrisch perspectief overigens uitstekend.

crisis?, welke crisis?

Advertenties

Written by Paul Westeneng

4 oktober 2011 bij 16:27

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Via Scoop.it – Innovatieve eLearningAfgelopen donderdag hebben docenten de kwaliteit van de online toetsen bij 2College Durendael geëvalueerd.Na een korte inleiding over de verschillende perspectieven op kwaliteit van toetsen, k…Show original […]

  2. […] Evaluatie kwaliteit van online toetsen op 2College Durendael Afgelopen donderdag hebben docenten de kwaliteit van de online toetsen bij 2College Durendael geëvalueerd.Na een korte inleiding over de verschillende perspectieven op kwaliteit van toetsen, k… Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]

  3. […] Evaluatie kwaliteit van online toetsen op 2College … – Online toetsing Online toetsing. Alles wat je altijd al wilde weten rondom online examenlogistiek … Geplaatst in Andriessen, onderwijs, online examinering, online toetsing, TeleToets. Getagged met 2college, Andriessen, docent, examen, … Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: