Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

Hoe selecteer ik een digitaal toetssysteem?

with one comment

Deze vraag stond centraal tijdens het door Surf georganiseerde seminar in Utrecht. Een schot in de roos gezien het grote aantal bezoekers. Het programma gaf ruimte om kennis te maken met verschillende toetspakketten maar ook voor verhalen vanuit de praktijk over het kiezen en het werken met toetspakketten. Rode draad van de dag, wat mij betreft, was samenwerken en leren van elkaar. Er zijn vele initiatieven, zoals ook bleek uit de presentaties van de RUG, de Universiteit van Amsterdam, Saxion Hogescholen, ieder met een eigen aanpak. Zo heeft de RUG op basis van een lijst van criteria gewerkt van een longlist van toetspakketten naar een shortlist en gaat nu met 4 pakketten het pilotproject IdemDito starten. De Universiteit van Amsterdam gebruikt diverse pakketten om zo aan te kunnen sluiten bij de verschillende wensen per faculteit. En Saxion werkt al een aantal jaren met Testvision maar stelt zichzelf als doel periodiek een heroverweging te maken, sluit het toetspakket nog steeds aan op de wensen?

Ik denk dat het goed is om te kijken naar de functionaliteiten van een toetspakket en en vast te stellen of dit tegemoet komt aan de wensen van de gebruikers. Maar je bent er niet met de keuze voor een digitaal toetssysteem, daarna begint het pas. Hoe past het het toetssysteem binnen je organisatie, sluit het aan op het beleid (is er wel beleid t.a.v. toetsen?), zijn je medewerkers er klaar voor, past het binnen de bestaande infrastructuur. Voor het succesvol slagen van de implementatie van een toetspakket is ketenregie essentieel. De totale keten van management&organisatie, processen, mens&cultuur, ict&infrastructuur en content moeten op elkaar aansluiten om optimaal te kunnen profiteren van digitaal toetsen.

Advertenties

Written by JannekeHelsloot

16 september 2011 bij 09:54

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Hoe selecteer ik een digitaal toetssysteem? « Online toetsing Online toetsing. Alles wat je altijd al wilde weten rondom online examenlogistiek … Getagged met Andriessen, docent, examen, examencongres, itembank, online examinering, online toetsing, TeleToets, vraagsoorten … Source: onlinetoetsing.wordpress.com […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: