Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

NVE rondleiding bij Cito

with 2 comments

Gisteren (26 mei 2011) werd de Algemene Ledenvergadering van de NVE gehouden in Villa Sonsbeek in Arnhem. Tijdens deze vergadering werd een gedeeltelijk nieuw bestuur geïnstalleerd. Het voltallige bestuur bestaat nu uit:

 • Cor Sluijter (Cito) voorzitter
 • Frans Kleintjes (Cito) secretaris
 • Kees Boonman (Ecabo) penningmeester
 • Ilse Anthonijsz (SEFD)
 • Petra Claessen (SMA)
 • Dammes de Jong (Secured Documents)
 • Jan Jacobs (Helicon)
 • Manon Bonefaas (Andriessen)

Met elkaar gaan we vol enthousiasme aan het werk om de NVE nog meer onder de aandacht te brengen.

Na de ALV was een rondleiding bij Cito in Arnhem georganiseerd, in het prachtige nieuwe gebouw werden we wegwijs gemaakt in de verschillende afdelingen en werkvlekken (Cito taal voor eenheden die samen werken, de vrije vertaling is van mij). Hiernaast op de fot0 de kenmerkende entree met het kunstwerk van INEKEHANS en Romar, de boom staat voor groei en ontwikkeling en de LED verlichting geeft bij dag of nacht andere kleuren. Het examineringshart van een van de deelnemers van de rondleiding ging harder kloppen bij het zien van de bibliotheek. In het atrium met de bijzondere bibliotheek werd door haar gevraagd of ze hier niet eens mocht komen werken, want de bibliotheek is goed voorzien van vakliteratuur. Cito kent alleen nog flexplekken en realiseert daarmee een meer efficiënte bezetting van het gebouw. Voor verschillende activiteiten zijn er verschillende flexplekken. Wij hebben gezien: stilteplekken, kantoortuinen, treincoupes, oorstoelen, telefooncellen (kleine kamers waar je rustig kunt bellen), bibliotheek,vergaderzalen, een terras en last but not least een gameconsole ter ontspanning op iedere etage. De gameconsole wordt nog niet veel gebruikt, wat zou daar de oorzaak van zijn? Geruststellend was het feit dat de Centraal Schriftelijke Examens voor het Voorgezet Onderwijs ook bij Cito in een grote kluis liggen.

Qua catering zit het bij Cito ook helemaal goed: de afsluitende borrel met hapjes was geweldig. Cor en Theo hartelijk dank namens alle NVE leden voor de geanimeerde rondleiding.

Advertenties

Written by Manon Bonefaas

27 mei 2011 bij 11:29

Geplaatst in onderwijs, online toetsing

Tagged with

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dag Manon, als het goed is mag ik binnenkort naar het nieuwe pand van Cito voor een training. Ben benieuwd. Enne, ik wil die gameconsole dan best uitproberen hoor!

  Gefeliciteerd trouwens met je benoeming in het bestuur van de NVE.

  Sander Schenk

  27 mei 2011 at 13:19

  • Dank Sander, ik verheug me er op. Leuk dat je naar Cito gaat voor een training. Wil je een goede beurt maken op de gamecomputers dan zou ik me bekwamen in de Xbox 360 kinect. Gezien het feit dat eea niet zo hard gebruikt wordt zul je zelfs met een matig niveau geen flater slaan 😉

   Manon Bonefaas

   27 mei 2011 at 15:16


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: