Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

QMP app voor iPad

with 3 comments

QMP heeft een app voor de iPad ontwikkeld. Wilfred Rubens schreef daar in augustus van het vorige jaar al over. Hij geeft ook de voordelen van tijd en plaats onafhankelijk toetsen aan. Met name voor diagnostische toetsen zijn die voordelen evident. Toch kan ook een echte (summatieve) toets zinvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan een entreetoets voor een practicum of een 0-meting. De app werkt feilloos maar er zijn toch wel een aantal aandachtspunten. Wat het gebruik van de iPad aardig maakt is o.a. het inzoomen en uitzoomen. In de app van QMP werkt dit niet. Daarmee ben je dus aangewezen op het geleverde format en maakt het feitelijk ook niet uit of je de toets op een laptop of een iPad doet. Opvallend zijn de erg kleine bedieningsknoppen in de toets. Voor wat dikkere vingers zijn deze vrij lastig te bedienen. Tijdens het maken van een toets is het mogelijk uitgebreid op het Internet te surfen. Dat hoeft niet erg te zijn bijvoorbeeld bij een toets waarbij de kandidaat door de toets uitgedaagd wordt te leren. Bij een echte toets of een 0-meting is dit echter een ongewenst effect. Overigens wordt de app pas ondersteund bij versie 5.2 en hoger van QMP. Alle andere gebruikers hebben pech.

Advertenties

Written by Manon Bonefaas

18 januari 2011 bij 18:12

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jörgen Daniel

  18 januari 2011 at 18:35

  • Dag Jörgen,

   Dank voor je reactie. Ik begreep ook dat secure testen mogelijk was maar middels de homeknop is het mogelijk andere apps op te starten. Volgens mij zit daar toch een beveiligingsrisico.

   Manon Bonefaas

   18 januari 2011 at 19:07

 2. Dag Manon,

  Volgens mij is er (nog) geen secure software voor de IPAD. Het gebruik van de homeknop wordt onmogelijk gemaakt door een “enclosure” of “sticky button”. Er staan een aantal links in bovenstaande blogpost.

  Groet,

  Jörgen Daniel

  Jörgen Daniel

  20 januari 2011 at 11:07


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: