Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

Minstens 70 tablets te zien op CES 2011

with one comment

Het ziet er naar uit dat tablets de nieuwe verschijningsvorm van computer gaan worden en in 2011 een serieus deel van de computermarkt zullen veroveren, ten koste van desktopcomputers en netbooks. Naar verwachting worden er 54 miljoen slate-pc’s verkocht volgend jaar. Hiervan zullen er 36 miljoen Apple iPads zijn en 8 miljoen Samsung Galaxy Tab’s. Zo wordt er op de CES ook al een tweede versie van de Galaxy Tab van Samsung verwacht, mogelijk met een dual-core Tegra processor en wellicht een groter scherm. Computer Idee.

In mijn eerdere blog schreef ik ook al over gebruik van tablets met bijvoorbeeld TeleToets. In het onderwijs zal het gebruik van tablets een enorme vlucht nemen. Voor middelbare scholieren en studenten zijn het handzame apparaten die meer kunnen dan alleen boeken vervangen. Voor het basisonderwijs zal de gebruikersvriendelijkheid en intuitieve bediening belangrijk zijn. Een computer is voor een kind niets bijzonders meer. Het pre-computertijdperk is zoiets als het stenen tijdperk. De ontwikkeling van verschillende apps voor tablets zal ook in het onderwijs leiden tot nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Wellicht dat ICT in het onderwijs met behulp van tablets een enorme boost krijgt. Wilfred Rubens schreef er vorig jaar al enkele interessante weblogs over.

Advertenties

Written by Manon Bonefaas

5 januari 2011 bij 11:46

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by manon bonefaas, manon bonefaas. manon bonefaas said: CES2011 70 tablets…http://su.pr/7uQKHp […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: