Online toetsing

Alles wat je altijd al wilde weten over digitale toetsing

Sneller resultaten door online toetsing

with one comment

“En ik heb nog nooit zo snel mijn cijfers in ons registratiesysteem gehad.”, is een reactie van een docent van Durendael (Oisterwijk) na het online schoolexamen Engels Lezen deze week. Een mooie reactie, direct het effect ervaren van werken met online toetsen. Geen nakijkwerk ’s avonds of in het weekend doordat gebruik gemaakt is van gesloten vragen, dus automatische correctie. En meteen na het afsluiten van het schoolexamen is het cijfer zowel voor leerling als docent bekend, dubbele winst.

 Het schoolexamen Engels Kijk- en Luistervaardigheid is met online toetsing afgenomen. Het was een examen met audio- en videofragmenten en bijbehorende multiple choice vragen. Online toetsing werkt ook voor dit soort examens prima, gebruik maken van streaming media zorgt ervoor dat alle leerlingen de audio en video zonder horten en stoten op hun beeldscherm krijgen. Een techniek die we ook al jarenlang gebruikt wordt voor de inburgeringsexamens.

Naast Engels zijn de schoolexamens voor Nederlands, Wiskunde en Mode & Commercie online getoetst. Over twee weken wordt het schoolexamen Zorg en Welzijn afgenomen, wij kijken er nu al naar uit. Allemaal schoolexamens voor het VMBO, BB, KB en GT; online toetsing lijkt een zeer geschikt medium voor deze doelgroep omdat de vragen scherm voor scherm aangeboden worden, de focus op die ene vraag geeft houvast.

Gezien de positieve reacties tot nu toe, gaat Durendael door met online toetsing in schoolexamen periode 2!

Advertenties

Written by JannekeHelsloot

7 december 2010 bij 13:09

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Piet Philipsen and manon bonefaas, Janneke Helsloot. Janneke Helsloot said: Sneller resultaten voor leerlingen en #docenten door online toetsing: http://wp.me/pOEmX-3l #in […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: